Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със 147 1.9 JTDM

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ами след повече от месец не е влязла. А ако стане - имам кабел да затрия грешките Дано не се стига до там де!
    Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
    Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
    Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
    Alfa Romeo 146 ti

Comment

Трябва да се види налягането на горивото колко е в момента на белия пушек.
      Най-честия проблем с този симптом е или проблем в налягането или проблем с инжектор.
      Катализатора като причина отпада.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
        Трябва да се види налягането на горивото колко е в момента на белия пушек.
        Най-честия проблем с този симптом е или проблем в налягането или проблем с инжектор.
        Катализатора като причина отпада.
        Точно на този мотор симптомите за заминал инжектор изобщо не са каквито ги описва колегата Проблема на колата е елементарен и дебитомера мисля е сменен ненужно
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
          Точно на този мотор симптомите за заминал инжектор изобщо не са каквито ги описва колегата Проблема на колата е елементарен и дебитомера мисля е сменен ненужно
          Симптомите за инжектор може да са доста, включително и тези, които е изброил с тази разлика, че точно белия дим се появява при налягания над 1000 бара и внезапното им спадане до празен ход (ръчкаш си хубаво колата и спираш на светофара).

Ако трябва да гадаем за проблема, то най-вероятно проблема е в ЕГР системата, но единствената разлика се появява с черен дим, не с бял. Всичко друго накланя везните към ЕГР-а.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            А мислиш ли че при определен брой записани грешки няма да влезе в сервизен режим
            Е няма такъв инжекцион в света дето да светва при такива условия

---------- Post added at 13:59 ---------- Previous post was at 13:57 ----------

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
            Симптомите за инжектор може да са доста, включително и тези, които е изброил с тази разлика, че точно белия дим се появява при налягания над 1000 бара и внезапното им спадане до празен ход (ръчкаш си хубаво колата и спираш на светофара).

Ако трябва да гадаем за проблема, то най-вероятно проблема е в ЕГР системата, но единствената разлика се появява с черен дим, не с бял. Всичко друго накланя везните към ЕГР-а.
            Се си мисля че ако беше инжектор както пише чичо роберт щеше да е доста изразено пушенето на студено и в ниските - а за налягането и промените които настъпват изобщо няма да коментирам какви си ги натворил
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Се си мисля че ако беше инжектор както пише чичо роберт щеше да е доста изразено пушенето на студено и в ниските - а за налягането и промените които настъпват изобщо няма да коментирам какви си ги натворил
              Както знаеш има всякакви аномалии и не е задължително всички да са едни и същи.
              Аз говоря какво съм виждал с очите си, пък ти си говори каквото искаш.
              А относно това, за налягането направи си експеримента на ППХ над 2500 оборота да видиш, че налягането не е 300 бара. Лично съм виждал как инжектор в ситуация на затваряне и при налягане над 300 бара не може да държи гориво и става интересен казус.
              Ма щом казваш, че не е възможно сигурно си прав.
              A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Е няма такъв инжекцион в света дето да светва при такива условия

---------- Post added at 13:59 ---------- Previous post was at 13:57 ----------

ОК
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Колеги според Вас дали проблема може да е от горивния филтър, който не съм сменял?
                  Така или иначе ще го сменя тази седмица и ще видя резултата...
                  Alfa Romeo 159 3.2 Q4

Comment

Working...
                  X